Revistă - Forum a Românilor Americani

Editorial, Cristian Ioanide:
Numărul
178; 179; 180; 181; 182; 183; 184; 185; 186; 187; 188; 189; 190

Politică, Liviu Cangeopol:
Numărul
178; 179; 180; 181; 182; 183; 184; 185; 186; 187; 188; 189; 190

Politică, Mărul de Ceartă, Nelu Ciorba:
Numărul 
85-182; 183; 184; 185; 186; 187; 188; 189; 190

Politică, România pe înţelesul tuturor, Liviu Antonesei:
Numărul
178; 179; 180; 181; 182; 183; 184

Cultură, Leonard Oprea:
Numărul 178; 179; 180; 181; 182; 183; 184


Cultură, Marcel Urs

Numărul 178; 179; 180; 181; 182; 183; 184; 185; 186; 187; 188; 189; 190
Camp Agape #193

Meditaţii Creştine, Aurel P Micurescu
Numărul Nr. 180;
Nr.181 Nr.182; 183; 184; 185; 186; 187; 188; 189; 190

________________________________________________________________
Imagini de la demonstraţia de protest a românilor la Salem: img.1, img.2, img.3, img.4, img.5.
Protest by romanians at Salem: img.1, img.2, img.3, img.4, img.5.  

 de Marcel Urs

GUVERNATORUL STATULUI OREGON SEMNEAZĂ, PRINTR-UN ORDIN EXECUTIV LEGEA DE ADERARE A CASELOR DE ÎNGRIJIT BĂTRÂNI LA SINDICATUL 503SEIU

Sindicatul Local 503SEIU şi-a atins parţial scopul: au adus cărţile de autorizare în faţa Guvernatorului statului Oregon, Ted Kulongoski care, printr-un ordin executiv a semnat un contract de negociere între DHS şi Sindicat. Acest contract semnat de guvernator nu are acelaşi limbaj ca proiectul de lege 858 şi nici acelaşi impact asupra Caselor de Îngrijit Bătrqni cum ar fi avut legea 858 care a fost dezbătută de senatul de la Salem. Din 1941 de Case de îngrijit Bătrâni, câte sunt în statul Oregon, aceştia au prezentat guvernatorului 1152 de cărţi de autorizare semnate, care înseamnă un procent de 59.4@ din proprietarii de case. Pentru mai multe informaţii mergeţi la:  http://governor.oregon.gov/Gov/pdf/es07-07.pdf

Duminică, 24 iunie, la Salem, capitala statului Oregon, partidul democrat, care este în prezent majoritar în guvernul statului, au făcut o manevră politică demnă de regimul comunist. Proiectul de lege 858 cu privire la aderarea caselor de bătrâni la sindicatul SEIU503, a poposit pentru o vreme într-o Comisie de Reguli formată din 6 senatori, dintre care 4 au fost împotriva acestui proiect de lege şi doi pentru.

Profitând de absenţa a doi dintre oponenţii proiectului de lege, doi dinre democraţii favorabili acestui proiect şi sponsori ai acestuia, Senatorul MORRISETTE şi Senatorul AVAKIAN influienţaţi de lobiiştii sindicatului, de care au fost suportaţi în campania electorală, au înlocuit doi dintre senatorii care s-au împotrivit acestui proiect cu doi membrii care au fost în favoarea lui. Astfel au votat ca proiectul de lege să treacă în senat, unde nu după puţin timp a fost votat în lege.

Această manevră politică a fost demnă de un regim comunist. Nu numai că a fost o mişcare ilegală dar şi una josnică. Aşadar sindicatul SEIU503 a obţinut ce a urmărit: includerea tuturor caselor de îngrijit bătrâni în acest sindicat.

The union took all the authorization cards directly to the Governor Kulongoski and got him to sign the approval of negotiations between DHS (Department of Human Services) and the Local 503 SEIU through and executive order. Out of 1,941 adult care homes in the state, they submitted 1,152 signed cards which was 59.4 percent of the adult care home providers. http://governor.oregon.gov/Gov/pdf/es07-07.pdf

Sunday, 24 of July, at Salem, Oregon's capital, the so called democratic political mouvement, the majority in the present legislative session, have made a political maneuver worthy of communist regime. The senate bill 858, requires State of Oregon to recognize specified labor organization as exclusive representative of adult foster care home providers. In other words, all Adult Foster Care Providers are required by this bill to adhere to the this union, called SEIU503.

What we have just witnessed is a classic example of "dirty politics" American style.
Jerking two of the members that were favorable to killing 858 and replacing them with two members that were in favor of the bill, although legal, was purely dirty. Then calling for a work session on a minimum two-hour notice because one of the other members opposed to the bill was out of the capitol building and couldn't possibly make it back in two hours and then replacing her with Senate President Courtney, who was favorable to the bill to make a five-member committee, again though legal, was dirty politics at its best.
The bill was voted and it passed therefore was sent to senate floor where it also passed
_____________________________________________________________________________________

LA INAUGURAREA NOII BISERICI ADVENTISTE DIN PORTLAND,

   Sâmbătă, 9 iunie, în Portland, OR a avut loc inaugurarea Bisericii Adventiste de Ziua a |aptea, condusă de Pastor Daniel Ciobanu. La sărbătoare au participat câteva sute de persoane. Încăperea a fost plină. Totate locurile pe bănci au fost ocupate şi au fost şi persoane care au stat în picioare. Biserica, o bijuterie arhitecturală în această zonă, a fost construită din temelii cu eforturi deosebite de către membrii acestei congregaţii, ajutaţi financiar şi de Conferinţa din Oregon a Bisericilor Adventiste de Ziua a |aptea.
     La ceremonie au fost, invitaţi special, şi pastori şi oficialităţi din zonă, printre care membri ai Comitetului de conducere al Conferinţei Adventiste de Ziua a |aptea din Oregon, pastori de la biserica Pentricostală Philadelphia din Portland, pastor Alex Sidorenko de la Biserica Adventistă rusă, un pastor din Republica Moldova. De la Romanian Times, au fost prezenţi domnul Beniamin Lucescu, Marcel Urs şi domnul Mircea Lubanovici, care este şi preşedintele Romanian-American Society. Preşedintele Conferinţei Bisericilor Adventiste de Ziua a |aptea din Oregon, domnul Don Livesey, Vice-Preşedintele Conferinţei, resposabil cu finanţele, domnul Randy Robinson, Vice-Preşedintele Administraţiei, domnul Al Reimche şi Bob Dale, Director cu Minorităţile.
     Pastorul Daniel Ciobanu a deschis ceremonia de inaugurării pe la orele 10 şi jumătate, ceremonie care s-a terminat pe la orele 13. La serviciul de inaugurare au participat corul local al bisericii şi grupul bărbătesc Entuziasmus format din pastori de la diferite biserici americane. Edi Ciobanu a tradus foarte bine mesajele din limba română în limba engleză şi din engleză în română. S-au cântat şi solo, şi în grupuri mai mici. Atmosfera a fost una de adevărată sărbătoare. După programul de deschidere s-a servit o masă gustoasă în sala de mese a bisericii.
______________________________________________________________________________________

Un nou proiect de lege a emigranţiei în America, de Marcel Urs

    În guvernul american se dezbate un proiect de lege care să reformeze sistemul de emigrare din această ţară. Potrivit ultimelor statistici, mai precis http://www.immigrationcounters.com/, în Statele Unite există aproape 21 de milione de emigranţi ilegali, adică fără acte de reşedinţă permanentă.
    Legalitatea unui individ în SUA constă în posibilitatea acestuia de a lucra “cu acte”. Aceasta constă în obţinerea Cărţii Verzi (Green Card) şi a numărul de Securitate Socială (Social Security). Fără aceste două acte poţi să lucrezi numai “la negru” pe bani lichizi.
Numărul de Securitate Socială este un cod personal folosit la toate tranzacţiile financiare, pentru angajare, sau pentru cazierul individual.
    În cele mai multe cazuri persoanele care angajează “ilegali” sunt fermieri sau companii care se ocupă de curăţenia clădirilor marilor companii sau a caselor particulare sau, în general acolo unde se cere muncă fizică intensă.
    Proiectul de lege prevede ca toate persoanele intrate pe teritoriul Statelor Unite până la data de 1 ianuarie 2007 să primească un statut legal prin acordarea aşa numitei vize Z care acordă drept legal unei persoane, după ce aceasta va plati, se pare, o amendă de 5000 de dolari. Această sumă reprezintă valorarea taxelor datorate guvernului american până la intrarea în legalitate a individului.
    Acordarea statutului legal persoanelor cu statul ilegal se va face numai după întărirea graniţei cu Mexic. Pe aici se intră cel mai mult în Statele Unite. Întărirea graniţei va consta în completarea construcţiei unui gard de beton şi angajarea mai multor grăniceri.
    Proiectul de lege cu privire la emigrare este încă în dezbatere în Camera Reprezentanţilor. Părerile sunt împărţite între democraţi şi republicani. Democraţii pe de o parte sunt de acord cu acordarea de statut legal persoanelor ilegale de aici pe când republicanii sunt împotriva aprobării acestei legi.
    Detaliile şi anexele acestui proiect de lege sunt încă în dezbatere. Preşedintele Bush s-a angajat că o să semneze legea când va ajunge la biroul său. Dacă proiectul va deveni lege, aceasta va implica schimbări radicale cu privire la legea emigraţiei din Statele Unite din ultimii 20 de ani.
    Dezbaterile cu privire la această lege au eşuat. Mai mulţi republicani opunându-se multor aspecte incluse în acest proiect. Preşedintele Bush s-a angajat într-o campanie de convingere a publicului şi a părţii republicane despre necesitatea unei legi a emigraţiei.
    Un amendament care o să fie inclus în proiectul de lege al imigraţiei şi care este în dezbateri in senatul american, prevede ca unii imigranţii cu statut ilegal ar putea să obţină acte mai rapid şi sigur dacă s-ar înrola în serviciul militar al Statelor Unite pentru doi ani de zile sau dacă au diplomă de Absolvire de Liceu şi  dovedesc că o să urmeze cursurile unei facultăţi. Ideea este agreeată atât de republicani cât şi de democraţi.
    Partidul democrat şi cel republican nu au ajuns la un consens în ce priveşte proiectul acestei legi. Preşedintele Bush a fost destul de amăgit că aceste două partide nu au putut ajunge la o înţelegere în ce priveşte unele detalii cuprinse în acest proiect. Dezbaterile continuă cu "uşile închise" urmând ca membrii celor două partide din parlamentul american să vină cu un proiect de lege care să aibă un limbaj care să îi mulţumescă pe toţi.
Updated 07/18