Revistă - Forum a Românilor Americani
PLEASE VISIT OUR NEW AND IMPROVED WEBSITE:
www.romaniantimes.com

VĂ RUGĂM SĂ VIZITAŢI NOUA PAGINĂ WEB LA:
www.romaniantimes.com

We are a Romanian newspaper printed in Romanian, located in Portland Oregon, USA. The paper is distributed for free in the Romanian churches every other week. We promote what is the best in Romanian culture and spirituality, politics and  business
. (read more)


This is a Power Point presentation with images from Romania  /  (RO) Aceasta este o prezentare PP cu imagini din România

IoanideInMemoriam


hada
Primavara de la Praga după patruzeci de ani; Moscova vrea să
intimideze lumea civilizată; Invazia armată a Rusiei în Georgia -
un atac criminal sfidând Jocuirle Olimpice; Rusia şi Georgia s-au
confruntat şi la Bejiing  (RT219/23aug-5sept)Medalii aur

The Character War by Paula Ioanide, PhD
         I’ve avoided writing about the upcoming presidential election. As is often the case in politics, the two candidates have entered a complicated game of rhetoric. The recent political tit-for-tat makes it increasingly difficult to know what McCain or Obama actually stand for on a number of problems the nation is facing. The conversation has shifted from substantive issues to questions about the candidates’ character. We are encouraged to vote for the candidate who is best suited to lead the nation on the basis of their personality and personhood. Who is the most patriotic? Who can identify most with the average American’s economic woes? Who is “tough enough” to deal with in foreign policy issues?
buton


ECHILIBRUL STABIL AL CĂDERII de Liviu Cangeopol
            E destul de jenant să ai un preşedinte care agravează ipocrizia naţională decorând orice mort mai celebru care-i iese în bătaia telecomenzii. Recent, deşi sunt sigur că Traian Băsescu nu a citit un singur rând scris de Alexandr Soljeniţîn iar dacă o fi auzit despre rolul jucat de dispărut în radiografia politică a secolului trecut aceasta s-a întâmplat la frizer, omul de la Cotroceni a decis că o omagiere postumă nu are cum să strice în an electoral. Aşa că, hodoronc-tronc, ilustrul defunct s-a văzut miruit cu Ordinul Naţional “Steaua României”, în grad de Mare Cruce, “pentru curajul şi demnitatea de care a dat dovadă, remarcându-se ca una dintre cele mai mari conştiinţe ale Rusiei secolului XX, şi pentru contribuţia avută la îmbogăţirea patrimoniului literaturii universale”.


POLITOLOGIE ESCATOLOGICĂ - de Nelu Ciorba 

SEMNE ALE VREMURILOR DIN URMĂ
Domnul Isus înainte de a se înălţa la cer le-a spus ucenicilor: Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa. (Faptele Apostolilor 1:7). La fel şi apostolul Pavel a folosit aceleaşi termeni: Cât despre vremuri şi soroace, n-aveţi trebuinţă să vi se scrie, fraţilor. Pentru că voi înşivă ştiţi foarte bine că ziua Domnului va veni ca un hoţ noaptea. ( 1 Tesaloniceni 5:1-2).

ESTICII IN ESCATOLOGIA SCRIPTURII
Luând ca referinţă, poziţia Israelului pe harta lumii, în partea de est se poate vedea ţări, a căror conducători, Împăraţii Răsăritului, se afirmă în evenimente cu adânci semnificaţii escatologice.


RUSIA-CHINA-IRAN dintre ESTICI
    Trei ţări care ignoră ameninţările internaţionale se găsesc în Răsărit: Iran, China şi Rusia.

    După  5 ani de muncă, (august 2003 – august 2008), neavând nici un plan de viitor al subiectelor ce le voi trata, scriind tot la două săptămâni articole în ziarul Romanian Times, atât la rubrica de Politologie Escatologică (fost Mărul de Ceartă) cât şi la rubrica Străjerul, de adâncire în studierea Scripturilor, am ajuns la poza aceasta care pentru mine are semnificaţii foarte adânci.
NeluCiorba

Artelu şi Manivelu de Liviu Antonesei
    Toţi politicienii noştri cît de cît importanţi ajung la un moment dat să primească porecle de la „popor, prostime”, de la presă sau chiar de la confraţii lor– Săniuţa, Bunicuţa, Popeye, Moliceanu, Tribunul, Bombonel, Adelu, Manivelu, Prostănacul etc, şi aş putea continua lista pînă la sfîrşitul articolului. S-ar spune chiar că un politician de-al nostru, românesc, nici nu există, nu are consistenţă ontologică pînă ce nu se procopseşte cu vreo poreclă. De altfel, alocarea unei porecle nu este neapărat un semn de dispreţ ori antipatie ci, cel mai adesea, de simpatie, de luare în posesie de către opinia publică. Chiar cînd porecla are iniţial ori aparent valenţe negative – Prostănacul, Moliceanu etc –, sensul este cel al unei aproprieri, este vorba de „Prostănacul” nostru, cum s-ar spune, de „blegul nostru”, deci „dintre noi şi pentru noi”, după cum suna sloganul de acum vreun deceniu al unui candidat, devenit preşedinte, pe cognomenul său cel mai raspîndit „Bunicuţa”.

De ce Georgia?  de Marcel Urs  
    Conflictul din Georgia, umbrit oarecum de jocurile olimpice din China, este un motiv de îngrijorare pentru regiunea din jurul Mării Negre dar şi pentru întreaga lume. Însă este şi un semn clar al evenimentelor care au loc în vremea sfârşitului. De ce oare acest conflict? De ce o ţărişoară cu doar 4 milioane de locuitori este hărţuită de uriaşa Rusie? Care este adevăratul motiv al conflictului? De ce Georgia şi nu Ucraina, Letonia, Estonia sau altă ţărişoară din fosta URSS?

ŞTIRI ŞI INFORMAŢII DIN NORD-VESTUL STATELOR UNITE
pagină realizată de Marcel Urs

  • 12 Propuneri de lege în Noiembrie în Oregon
  • Companiile ipotecare din Oregon sub supravegherea atentă a statului
  • Rata şomajului în creştere în Wahington
  • Sarah Update:
    Am vizitat-o recent pe Sarah (fetiţa care a avut transplant de ficat), la Spitalul de Copii din Seattle şi am fost bucuroşi să găsim o fetiţă care se simte tot mai bine. Săptămâna aceasta a ieşit din spital pentru prima dată după câteva luni bune de spitalizare şi locuieşte la Ronald McDonald House (un fel de sanatoriu localizat în apropierea spitalului, pentru familiile care vin de la distanţe mari). Noul ficat a început să lucreze, oasele au început să se întărească şi să primească doza de calciu de care au nevoie. Să ne rugăm în continuare pentru o vindecare completă a fetiţei Sarah!

 pdx                                                                      

MANIFEST EVANGHELIC (IV)
3.  Noi trebuie sa regandim locul nostru in viata publica

  Noi trebuie sa gasim o noua intelegere a locului nostru in viata publica. Afirmam ca a fi Evanghelic si a purta numele lui Cristos inseamna a cauta sa fi credincios libertatii, dreptatii, pacii si bunastarii, lucruri care sunt esenta imparatiei lui Dumnezeu, si sa aducem aceste daruri in slujba tuturor in viata publica, si a conlucra cu toti care impartasesc aceste idealuri si  griji pentru binele comun. Cetateni ai Cetatii lui Dumnezeu, noi suntem rezidenti straini in  Cetatea Pamanteasca. Chemati de Isus de a fi “in” lume dar „nu din” lume, noi suntem angajati pe deplin in afacerile publice.dar niciodata pe deplin in ecuatie cu nici o grupare, ideologie partizana, sistem economic, clasa sociala, trib, ori identitate nationala.
Daniel Lucescu

Un nou volum de poezii: “Mesajele binecuvântării!”
de Octavian D. Curpaş
   După ce a debutat în urmă cu un deceniu cu volumul “Comori pentru Cer”, poetul Nelu Tripon din Chicago revine în atenţia publicului iubitor de poezie şi a cititorilor consacraţi, cu un nou volum de poeme, intitulat “Mesajele Binecuvântării”. Publicată la editura “Tutimex” din Arad, cartea conţine poezii creştine care, aşa cum afirma pastorul Valentin Popovici în prefaţa cărţii, “ar putea declanşa trezire, inspiraţie şi zidire în toate bisericile lui Hristos”.
Phoenix Mission – un grup de misiune fara bariere denominationale!
de Octavian D. Curpaş
    Phoenix Mission este un grup interconfesional de misiune care reuneste periodic crestini de toate denominatiile din Arizona, cu scopul de-a crea punti de legatura intre toti romanii din statul Marelui Canion. Constienti fiind de faptul ca unitatea crestina contribuie substantial la unitatea romanilor de pretutindeni, ne propunem sa promovam aspectele fundamentale ale invataturii si eticii crestine.
Phoenix

A Missionary’s Tale, (part 2) by Mara Circiu, Atlanta, Georgia

A few years ago I met Tim and Betty Cornett while I was assisting them in a real estate transaction; since then we remained good friends, and I had witnessed firsthand their compassion, generosity, their love for their fellow men, their zeal for spreading the word of God, and their deepest desire to lend a helping hand to those in need.  Tim and Betty Cornett are the founders of Cornett Ministries and they are doing a wonderful job as missionaries all over the world but especially in Eastern Europe. Betty had kindly answered to my interview request, and I am happy to bring you, the readers, their story.
Atalanta
FUGI MĂ D-AICEA CU CERCU’ de Emil Pavel 
Aşa zicea din când în când Nea Costică, vecinul de peste drum, când simţea că noi, puştii de pe stradă, încercăm să ne dăm mari sau să-l păcălim cumva…
MINGEA BATE TANCUL de Emil Pavel 
    Olimpiada a început diferit pentru Rusia /Georgia şi restul lumii. Putin a vrut să aibă focurile sale private de artificii, executate de Armata Rusă şi nu de cea chineză. În timp ce lumea întreagă privea la circ, Georgia începea să plângă. Georgienii n-au văzut jocurile de artificii la televizor le-au vazut la colţul străzii. In acele ore mă gândeam că pentru echipa Rusiei, jocurile olimpice ale terorii continuă în Georgia. Eram încurcat în gânduri şi nu vroiam să scriu despre asta…aveam un gust amar în inimă…Georgia a greşit provocând…Rusia a greşit răspunzând peste măsură… 
Emanuel Pavel

NEO-TERORISMUL RUS  şi … UN GÎND ANUME…
de Leonard Oprea
Inspirat de “Aleksandr Soljenitzin – Supremul Martor” (I şi II / “Evenimentul Zilei”, August 2008), magistralul şi tămăduitorul eseu închinat de filosoful Vladimir Tismăneanu trecerii în nemurire a prometeicului scriitor rus, am privit în jurul meu şi am notat astfel: ceea ce se întîmplă astăzi, exact în zilele desfăşurării Jocurilor Olimpice 2008, la Beijing, aşadar invazia armată a Rusiei în Georgia, reprezintă în esenţă acelaşi tip de atac criminal sfidînd simbolurile Olimpiadei ca şi masacrul produs de teroriştii islamici “Black September”, în zilele Jocurilor Olimpice din Munchen, 1972…
Leonar Oprea

ZOOM  IN  EUROPA de Angela Furtun]
August 1968: URSS invadează Cehoslovacia – August 2008:  Rusia invadează Georgia

  • După 40 de ani, acelaşi scenariu cu care Moscova vrea să intimideze lumea civilizată
  • Putin nu a câştigat nimic, ba chiar a pierdut şi războiul de imagine
  • Nu de muşchi occidentali sau americani e nevoie acum, ci de creier
  • Anii electorali şi gura de oxigen bolşevic

Furtuna


Abonează-te acum la Romanian Times şi vei primi revista acasă.  Se plătesc doar taxele de poştă, astfel:  pe 6 luni - $33, sau pe 1 AN - $60.  Trimiteţi cec-ul şi adresa unde doriţi să primiţi revista, în plic, precizând “Pt. Abonament".